Logo FTD B.V.

Wie we zijn

FTD is sinds 1986 een toeleverancier van fijnmechanische onderdelen, zowel in enkelstuks als kleine series. Ons streven is het leveren van onderdelen van onbetwiste topkwaliteit. Deze missie heeft in de loop der jaren geleid tot het opbouwen van een gevarieerde groep industriële opdrachtgevers, zowel nationaal als internationaal. Bij FTD hechten wij veel waarde aan langdurige relaties, deze zijn eerder regel dan uitzondering.

FTD wordt vaak benaderd voor het vervaardigen van prototype onderdelen. Dit is bijna zonder uitzondering onderhevig aan (hoge) tijdsdruk. De time to market is in de loop der jaren steeds korter geworden en daarom is het belangrijk dat opdrachtgevers kunnen vertrouwen op een flexibele partner die meedenkt en de urgentie begrijpt.

FTD beschouwt zichzelf als een uiterst geschikte partner tijdens deze fase. We hebben de vakmensen, middelen, en mentaliteit om juist dan goed te presteren en on-demand te leveren

We staan regelmatig voor (plannings-) technische uitdagingen, maar als het op vakmanschap aan komt is dat juist hetgeen dat het beste uit ons team naar boven haalt, daarin zijn we onderscheidend. Met engineers hebben wij voorafgaand aan de productiefase vaak constructief overleg over de maakbaarheid. Vanuit onze expertise  adviseren wij dan bijvoorbeeld in materiaalkeuze en eventuele oppervlaktebehandelingen, rekening houdend met zaken als functionalteit, vereiste kwaliteit en doorlooptijd.