Logo FTD B.V.

Wat we doen

Door automatisering zijn wij in staat kleine series flexibel te produceren en on-demand te leveren. Spoedopdrachten zijn geen uitzondering. Het draaien en frezen van enkel stuks is een specialiteit. Onze vakmensen hebben veel ervaring met het bewerken van vrijwel alle ferro en non-ferro materialen en technische kunststoffen. Echt vakmanschap gecombineerd met een zeer modern machinepark en cad/cam systemen stelt ons in staat aan hoge klantspecificaties te voldoen.

Draaien

Op Okuma CNC-draaimachines, die zijn uitgerust met onder andere stafaanvoer en aangedreven gereedschappen, worden onderdelen geproduceerd met een diameter tot Ø 65 mm. Voor onderdelen met een grotere diameter (tot Ø 250 mm), wordt gebruik gemaakt van gezaagd materiaal.

Daarnaast beschikt FTD over conventionele draaibanken in verschillende afmetingen. Hier worden enkelstuks geproduceerd van Ø 1 mm tot Ø 250 mm.

*In Juli 2024 wordt er een Okuma Multus U-3000 toegevoegd aan ons machinepark. In het najaar van 2024 verwachten wij dat deze operationeel is.

Frezen

Betrouwbare robotisering geïntegreerd met het topmerk Okuma. Deze combinatie maakt het mogelijk op hoog niveau kleine series flexibel 5-assig onbemand te produceren. Indien gewenst kan via afroeporders nauwkeurig 5-assig freeswerk on demand geleverd worden. 

Daarnaast beschikt FTD over Okuma 3-assige CNC-freesmachines en een conventionele freesafdeling waar prototype delen en enkelstuks worden geproduceerd.

Materialen & Behandelingen

Onze vakmensen hebben ervaring met het bewerken van diverse soorten materialen. Waaronder aluminium, titanium, (gehard) gereedschapsstaal, high-performance kunststoffen en duplex RVS.

Wij bieden de mogelijkheid onderdelen te leveren inclusief oppervlaktebehandeling, waaronder anodiseren, harden, natlakken en kolsteriseren van RVS.

Daarnaast verzorgen wij ook andere technieken zoals rondslijpen, draadvonken, glasparelen, fijn lasersnijden en laserlassen.

Kwaliteitswaarborging

Bij FTD is kwaliteit een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur, bevestigd door onze ISO 9001-certificering. We streven voortdurend naar verbetering om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen en te overtreffen. Onze geconditioneerde meetkamer is uitgerust met gekalibreerde meetmiddelen, waaronder een CMM meetmachine van Mitutoyo, om nauwkeurige proces- en eindmetingen te waarborgen voor onbetwiste kwaliteit.