Industrieën

Van alle markten thuis
Bij FTD bedienen we zeer uiteenlopende industrieën. Wij mogen meerdere internationaal opererende bedrijven tot onze klantenkring rekenen. Maar ook relatief kleine bedrijven weten hun weg naar ons te vinden. Wij handelen vanuit een no-nonsense mentaliteit, met een hoop vakkennis. 

1. Medische industrie  

Bij de ontwikkeling van nieuwe medische apparaten wordt tijdens verschillende fases vaak een beroep op ons gedaan:

  1. Proto fase: door constructief overleg met engineers proberen we samen de maakbaarheid te vergroten ten behoeve van de seriefase.
  2. Validatie fase: Tijdens deze fase worden een aantal apparaten seriematig gebouwd en uitvoerig getest. Tijdens deze fase is het belangrijk dat de geproduceerde onderdelen aan strenge eisen voldoen en volledig traceerbaar zijn.
  3. Serie fase: Het ontwerp is uitgekristalliseerd en gereed voor seriematige productie. Ook hier moet voldaan worden aan strenge eisen en volledige traceerbaarheid.

2. Voedingsmiddelenindustrie 

Voor diverse opdrachtgevers binnen Europa verzorgen wij de engineering en productie van speciale productieproces gerelateerde items. Zij vertrouwen al vele jaren op onze specifieke kennis van het productieproces en de oplossingen die wij hen bieden. 

Daarnaast worden er geregeld spare parts gemaakt. 

3. (High-Tech) machinebouw

Voor diverse machinebouwers produceren wij onderdelen. Dit varieert van relatief eenvoudige tot complexe onderdelen. Dit kan in verschillende fases plaatsvinden. Tijdens de ontwikkelingsfase wordt bijvoorbeeld vaak constructief overlegd met engineers. Vervolgens worden de overeengekomen wijzigingen verwerkt en kan het onderdeel geproduceerd worden. 

Daarnaast worden repeat orders verstrekt. Als het kleine series zijn waarvan het jaarverbruik bekend is bieden wij de mogelijkheid deze op afroep af te nemen.